Nachtvlindermonitoring.nl

Powered by Stichting Koekeloere

Lastige soorten en families nader uitgewerkt.

Ten behoeve van het Nachtvlindermonitoringpproject in Limburg in de periode 2007-2014  zijn enkele lastige te determineren of gelijke soorten nader uitgewerkt. De presentaties zijn te downloaden.


'Bandspanners' Deze presentatie zet enkele bandspanners die in Nederland voor kunnen komen, op een rijtje. Auteur: E. van Asseldonk / Stichting Koekeloere / Maart 2014.  


Spikkelspanners, leve de variatie.....! Deze presentatie zet de spikkelspanners die in Nederland voor kunnen komen, op een rijtje. Auteur: E. van Asseldonk / Stichting Koekeloere / Maart 2013. 


De''Eilema-beertjes  Deze presentatie behandeld de vaak kleine verschillen tussen de kleine beertjes; Geel, Glad, Plat en kokerbeertjes. Auteur: E. van Asseldonk / Stichting Koekeloere / Maart 2015.


Dwergspanners. Geen ramp, maar een uitdaging Dwergspanners, vooral de Eupithecia's, vormen een lastig te determineren groep nachtvlinders. Deze presentatie zet de soorten op een rijtje. Met name de algemene soorten worden nader besproken. Auteur: E. van Asseldonk / Stichting Koekeloere / Maart 2012.


Een reis door "Nachtvlinderland" In Nederland komen vele soorten nachtvlinders voor. Deze presentatie gaat in op wat nachtvlinders zijn, hoe te herkennen en te bekijken. Alle families van de macro-nachtvlinders worden apart besproken.
Auteur: E. van Asseldonk / Stichting Koekeloere / Maart 2013

Een reis door nachtvlinderland
Nachtvlinderland_StichtingKoekeloere_2015.pdf (5.26MB)
Een reis door nachtvlinderland
Nachtvlinderland_StichtingKoekeloere_2015.pdf (5.26MB)Groene dwergspanner - Pasiphila rectangulata