FAQ - Veelgestelde vragen over nachtvlindervallen

FAQ staat voor 'Frequent Asked Questions'. In de loop der jaren hebben we veel vragen gekregen om advies te geven bij de aanschaf van een nachtvlinderval. De meest gangbare vragen hebben we voor u verzameld in deze FAQ-nachtvlindervallen. Staat uw vraag of antwoord er niet bij, stel uw vraag dan via het contactformulier.

Vraag en Antwoord


Terug naar overzicht

08-10-2015

Welke lamp vangt beter, ML of BL?

Er is verschil in vangstresultaten. Indien een BL lamp in de buurt van andere lichtbronnen wordt opgesteld, bv straatlampen, kan de aantrekkingskracht negatief beïnvloed worden. Zelf gebruiken wij onze Blacklight-vallen al vanaf 2007 in natuurterreinen, waar geen omgevingslicht aanwezig is, met verbluffend resultaat. Wint ML of HPL lampen het van de BL lampen? Ja, als je alleen de resultaten van één vangavond bekijkt. Nee, als je dit spreidt over meerdere vangsten op dezelfde locatie, dan worden de resultaten weer naar elkaar toegetrokken.
ML of HPL leveren vaker wel hogere aantallen op, maar het aantal soorten ontloopt elkaar niet veel. Sommige soorten vangen we vaker op BL dan op HPL of ML en andersom.Terug naar overzicht