FAQ - Veelgestelde vragen over nachtvlindervallen

FAQ staat voor 'Frequent Asked Questions'. In de loop der jaren hebben we veel vragen gekregen om advies te geven bij de aanschaf van een nachtvlinderval. De meest gangbare vragen hebben we voor u verzameld in deze FAQ-nachtvlindervallen. Staat uw vraag of antwoord er niet bij, stel uw vraag dan via het contactformulier.

Vraag en Antwoord


Terug naar overzicht

08-10-2015

Ik zal de vlinderval veel in de tuin gaan gebruiken, met nogal wat andere verlichting in de buurt, wat voor lamp raden jullie aan?

Blacklight Lampen en secundaire verlichting (zoals straatlantaarns / tuinverlichting e.d. ) zijn een slechte combinatie. Het is niet dat de BL lampen niet meer werken, maar de secundaire lampen kunnen de vangst nadelig beïnvloeden. Een sterkere actinic bv 20Watt zou hier een oplossing kunnen zijn. Voorkeur zou ik hier toch geven aan vallen met ML of HPL verlichting. Deze hebben alleen als nadeel dat ze erg veel licht produceren. Het ligt een beetje aan de buurt waarin je woont of een dergelijke lamp geschikt is. Heb je een redelijke tuin zie ik hier geen problemen in. Zelf zet ik een lichtdicht schotje voor de lamp om de straling richting bv slaapkamer (van de buren) te voorkomen.Terug naar overzicht