FAQ - Veelgestelde vragen over nachtvlindervallen

FAQ staat voor 'Frequent Asked Questions'. In de loop der jaren hebben we veel vragen gekregen om advies te geven bij de aanschaf van een nachtvlinderval. De meest gangbare vragen hebben we voor u verzameld in deze FAQ-nachtvlindervallen. Staat uw vraag of antwoord er niet bij, stel uw vraag dan via het contactformulier.

Vraag en Antwoord


Terug naar overzicht

08-10-2015

Hoe voorkomen jullie dat de lamp en bak nat worden of maakt dat niet uit?

Voor ML en HPL lampen kan optioneel een regenscherm worden besteld. Men kan de lamp ook beschermen door de val onder een afdak te plaatsen of er een paraplu boven te zetten.

Bij de vlindervallen met accu stroomvoorziening wordt de accu onder het deksel geplaatst. De electra is beschermt tegen vocht in een kunststof behuizing. De 8W Actinc lampen verdragen regenwater.

Wat het regenwater betreft, de vallen zijn voorzien van kleine gaten, max 3 mm, waaruit regenwater kan ontsnappen. De eidozen kunnen wel nat worden, maar de bak loopt nooit vol. Mocht het aantal gaten niet voldoende blijken, kunnen er extra gaten in de bodem worden aangebracht. Ook boven de vallen met een accu kan een paraplu worden gezet om regenwater tegen te houden.Terug naar overzicht