FAQ - Veelgestelde vragen over nachtvlindervallen

FAQ staat voor 'Frequent Asked Questions'. In de loop der jaren hebben we veel vragen gekregen om advies te geven bij de aanschaf van een nachtvlinderval. De meest gangbare vragen hebben we voor u verzameld in deze FAQ-nachtvlindervallen. Staat uw vraag of antwoord er niet bij, stel uw vraag dan via het contactformulier.

Vraag en Antwoord


Terug naar overzicht

08-10-2015

Welke val met accu levert het beste resultaat?

Sinds 2011 werken we met accuvallen twee typen accuvallen. Een voorzien van een accu 12V/17Ah die twee Actinic Blacklightlampen ruim 14 uur kan laten branden. Dit is ruim voldoende in alle jaargetijden.
Het andere type is een val met waarbij één of twee accu’s (7,2Ah) zijn geplaatst. Eén, gezonde, accu 12V/7,2 Ah laat één 8W lamp max 9 uur branden, twee accu’s het dubbele. Koude nachten kunnen de brandduur negatief beïnvloeden, daarom gebruiken wij in de lente en herfstmaanden twee accu’s per val, in de zomermaanden één.

Sinds 2013 maken we ook gebruik van Lithium-ion accu's. Lichtgewicht accu's met geïntegreerde accubewaking met een capaciteit van 14Ah of 22Ah. De accu's wegen nog geen kilo. Nadeel, duur in aanschaf.Terug naar overzicht