FAQ - Veelgestelde vragen over nachtvlindervallen

FAQ staat voor 'Frequent Asked Questions'. De afgelopen jaren zijn er  veel vragen binnengekomen met betrekking tot de aanschaf van vlindervallen. De meest gestelde vragen hebben we voor u verzameld in deze FAQ-nachtvlindervallen. 

Vraag en Antwoord


Terug naar overzicht

08-12-2019

Ik zal de vlinderval veel in de tuin gaan gebruiken, met nogal wat andere verlichting in de buurt, wat voor lamp raden jullie aan?

Blacklight Lampen en secundaire verlichting (zoals straatlantaarns / tuinverlichting e.d. ) zijn een slechte combinatie. Het is niet dat de BL lampen niet meer werken, maar de secundaire lampen kunnen de vangst nadelig beïnvloeden. Een sterkere actinic bv 20Watt zou hier een oplossing kunnen zijn. Voorkeur zou ik hier toch geven aan vallen met HPL verlichting. Deze hebben alleen als nadeel dat ze erg veel licht produceren. Het ligt een beetje aan de buurt waarin je woont of een dergelijke lamp geschikt is. Heb je een redelijke tuin zie ik hier geen problemen in. Zelf zet ik een lichtdicht schotje voor de lamp om de straling richting bv slaapkamer (van de buren) te voorkomen.Terug naar overzicht