FAQ - Veelgestelde vragen over nachtvlindervallen

FAQ staat voor 'Frequent Asked Questions'. De afgelopen jaren zijn er  veel vragen binnengekomen met betrekking tot de aanschaf van vlindervallen. De meest gestelde vragen hebben we voor u verzameld in deze FAQ-nachtvlindervallen. 

Vraag en Antwoord


Terug naar overzicht

08-10-2015

Liever een val of een laken?

Wij zijn zelf fervent gebruiker van lichtvallen. Het is eenvoudig, er kan over een langere perioden van de nacht gevangen worden, er hoeft niemand bij te blijven. De determinatie kan bovendien in alle rust in de ochtend plaatsvinden. Extra voordeel is dat de gevangen nachtvlindersoorten beter en in alle rust te fotograferen zijn! Het is bovendien beter voor uw eigen nachtrust. Voordeel van de nachtvlinderval op accu is dat we heel lokaal kunnen vangen, waardoor we ook onderscheid kunnen maken in vangsten per biotoop. We hebben zelfs al verschillen aangetoond in het aantal soorten op verschillende hoogte in hetzelfde terrein op dezelfde avond.
Het werken met laken is echter wel spannender en gezelliger, zeker in de warme zomermaanden als er erg veel soorten en aantallen op het laken aanwezig zijn. Vlinders die in vallen duiken, verdwijnen doorgaans snel uit het zicht omdat ze onder de eidozen in de vlinderval kruipen.Terug naar overzicht